Aktivera tvåfaktorsautentisering

Så här gör du för att aktivera tvåfaktorsautentisering (2FA) för inloggning i Parakey Webbportal.

Emil Janitzek avatar
Skrivet av Emil Janitzek
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Vad är tvåfaktorsautentisering?

Tvåfaktorsautentisering (2FA) är en säkerhetsmetod som kräver två separata sätt att verifiera din identitet innan du ges tillgång till ett konto eller en tjänst. I Parakey Webbportal innebär detta att du både behöver ange ditt lösenord och en engångskod som du får via en autentiseringsapp, till exempel Google Authenticator. Detta ökar säkerheten för ditt konto och minskar risken för obehörig åtkomst.

💡 Observera att tvåfaktorsautentisering kan aktiveras för inloggning i Parakey Webbportal. I Parakey-appen loggar du in med din e-postadress och ditt valda lösenord.

Så här aktiverar du två-faktor i Parakey Webbportal

1. Tryck på ditt namn uppe i höger hörn.

2. Tryck sedan på Kontoinställningar.

3. Under Säkerhet, vid Tvåfaktorsautentisering, tryck på Aktivera.

Vy med kontoinställningar i Parakey Webbportal där tvåfaktorsautentisering kan aktiveras

4. Installera en autentiseringsapp i din telefon om du inte redan har en sedan tidigare.

Vy i Parakey Webbportal vid aktivering av tvåfaktorsautentisering där användaren ombeds installera en autentiseringsapp

5. Starta din autentiseringsapp och scanna QR-koden.

QR-kod (blurrad) att scanna i autentiseringsapp

6. En sex-siffrig kod visas i autentiseringsappen. Ange koden i portalen.

💡Notera att koden endast är giltig under en begränsad tid.

7. Tryck på Aktivera.

Fält i Parakey Webbportal för att addera kod från autentiseringsapp

❗️Att tänka på om du byter telefon
Två-faktor är kopplat till din telefon, om du byter telefon måste du överföra tvåfaktorsautentiseringen till din nya telefon genom att först logga in med den gamla. 👉 Läs vidare om hur du för över 2FA (länk).