Logga in med tvåfaktorsautentisering

Så här loggar du in i Parakey Webbportal med två-faktor.

Uppdaterad för mer än en vecka sedan
  1. Gå till web.parakey.co.

2. Fyll i din e-postadress och ditt lösenord.

3. Tryck på Logga in.

4. Öppna din autentiseringsapp.

5. En sex-siffrig kod visas i autentiseringsappen. Ange koden i webbportalen.

💡Notera att koden endast är giltig under en begränsad tid.

6. Du kan markera kryssrutan vid Lita på den här enheten för att inte behöva använda tvåfaktorsautentisering igen när du loggar in från samma webbläsare.

7. Tryck på Logga in.

Vy för inloggning i Parakey Webbportal med tvåfaktor

Problem med att logga in med två-faktor

Har du bytt telefon?

Om du har problem med att logga in i två-faktor efter att ha bytt telefon kan du manuellt behöva “föra över” tvåfaktorsautentiseringen till din nya telefon. Detta då de flesta autentiserings-apparna endast ligger lokalt i en telefon. Så här gör du:

1. Använd två-faktor på din gamla telefon för att logga in i webbportalen.

2. Slå av två-faktor i dina kontoinställningar.

3. Aktivera det igen med din nya telefon.