Antalet användare som du kan bjuda in baseras på antalet användare i er licens.

Om ni får en varning som säger "User limits exceeded with <antal användare> users!" i portalen så innebär det att ni har överskridit antalet användare som ingår i er licens.

I det här exemplet innebär det alltså att ni överskridit er licens med 25 användare.

Ni har nu tre val:


1) Rensa bort inaktiva användare
Det är inte säkert att alla era användare är aktiva eller ens har en nyckel. Ni kan därför gå igenom era användare och ta bort de som inte längre ska vara kvar så att ni hamnar under gränsen.

2) Köpa till fler användare
Om ni har behov av flera användare kan ni kontakta oss så kan vi uppgradera er licens med fler användare. Användare köps i paket om 100 användare åt gången.

3) Gör ingenting
Om ni inte gör någonting kommer ni inte kunna bjuda in fler användare tills dess att er licens är uppgraderad. Om ni inte aktivt rensar användare eller kontaktar oss för att köpa fler kommer vi fakturera er för de överskridande användarna retroaktivt.

Hur rensar jag bort inaktiva användare?

För att hjälpa er rensa bort användare finns det två lösningar som ni kan använda er av. Ni kan läsa mer om dem i respektive artikel

Hittade du svaret?