Schemalägg användare

Sätt datum och tid för när en användarens konto ska bli giltigt på er plats.

Denice Wijk avatar
Skrivet av Denice Wijk
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Att schemalägga en användare innebär att dess konto inte kan användas på er plats förrän det datum och den tid du anger. Inbjudan skickas när du slutför stegen nedan.

❗️Det är alltid den senaste inbjudan som gäller. Skulle användaren bjudas in på nytt utan schemaläggning tas den tidigare schemaläggningen bort.

En nyckel som skickas till en användare kan aldrig vara giltig innan användarens konto är giltigt på er plats.

När du bjuder in användare manuellt

1. Gå till Användare och tryck på Bjud in.

2. Ange e-postadress till en ny användare.

3. Tryck sedan på ikonen med en klocka.

4. Ange datum och eventuell tid då användaren kan börja använda sitt konto på er plats och tryck sedan på OK.

5. Fortsätt med övriga steg i artikeln om att bjuda in användare och skicka eventuella nycklar.

När du importerar användare

1. Gå till Användare och tryck på Importera.

2. Ladda upp en csv-fil eller klistra in data från exempelvis Excel och tryck sedan på Nästa.

💡 Läs mer om att importera många användare.

3. Ange vad respektive kolumn ska importeras som och aktivera Schemalagt startdatum.

💡 I detta steg anger du även om du direkt ska skicka nycklar till användarna.

4. Ange datum och eventuell tid då användarna kan börja använda sitt konto på er plats.