Intro av Parakey för Installatörer

Lär dig grunderna i Parakey och tipsen för att göra en lyckad installation.

Jonas Arvidsson avatar
Skrivet av Jonas Arvidsson
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Detta är en samlingssida med rekommenderade artiklar för dig som ska installera Parakey-enheter. Känner du inte till Parakey sedan tidigare kan du läsa mer om "Vad Parakey är" via denna länk.

Så fungerar Parakey

Parakey är ett mobil- och molnbaserat passersystem som är uppbyggt av tre olika delar;

1. Parakey Cloud Service - Molntjänst med tillhörande webbportal för att hantera användare och mobila nycklar och integrationsmöjligheter för att automatisera administrationen.

2. Parakey App - Användarens nya nyckel för att låsa upp låsta utrymmen.

3. Parakey-enheter - Hårdvaran som berikar det låsta utrymmet med mobil access; Parakey Slim, Styrbox, Door Handle, Cylinder och PDL. Endast en hårdvara krävs per låst utrymme.

Nyckelhantering online, lås upp offline

• All hårdvara är "offline", dvs att ingen av Parakey-enheterna är uppkopplade mot internet. Parakey-appen fungerar även utan internetåtkomst så länge man har mottagit en mobil nyckel.

Parakey-appen och hårdvaran kommunicerar via krypterad Bluetooth för maximal robusthet och säkerhet.

Så installerar du Parakey-enheter

❗️Tänk på att du måste bli inbjuden som Installatör till platsen där du ska installera Parakey-enheter.

1. Lägg till Parakey-enheten på en plats, kan göras direkt via installationsverktygen i Parakey-appen, eller via webbportalen.

2. Installera Parakey-enheten (Parakey Slim, Styrbox eller PDL).

Kopplingsscheman

Det finns färdiga kopplingsscheman till Parakey Slim och Styrbox för olika användningsområden och beteenden 👇

Tips och trix