Vad är Parakey?
Vanliga frågor och svar
Vad behövs för att Parakey ska fungera?

Vilka lås fungerar med Parakey? Om vi redan har ett passersystem? Vad är ett passersystem? Läs mer i artikeln för att ta reda på svar.

Jonas Arvidsson avatar
Skrivet av Jonas Arvidsson
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

För att kunna låsa upp via Parakey krävs att dörren, grinden eller liknande är utrustad med ett elektromekaniskt lås samt Parakeys smidiga kontrollenhet.

Om det sedan tidigare sitter ett passersystem i fastigheten finns det redan elektromekaniska lås som kan återanvändas.

Vilka lås fungerar med Parakey?

Parakey fungerar med alla elektromekaniska lås som finns på marknaden.

Om vi redan har ett passersystem?

Perfekt! Eftersom det redan finns ett passersystem installerat så kan man enkelt berika detta och göra det smart med hjälp av Parakey.

Parakey fungerar parallellt med det befintliga passersystemet och använder sig av de lås, knappar och dörröppnare som redan finns installerat.

Vad är ett passersystem?

Ett passersystem är den produkt som ser till att rätt person får komma in genom en dörr, grind eller liknande. Vanligt förekommande passersystem använder sig av nyckelkort eller taggar för att öppna låsta utrymmen. Detta är något som letar sig in i smartphonen som så mycket annat.

Parakey fungerar som en digital nyckelknippa där du använder din smartphone för att öppna låsta utrymme