I vissa fall finns det behov av att dela med sig av sin dörr till andra platser. Det kan vara om ni har en gemensam entré som ni vill att någon annan även ska få rätt att dela ut åtkomst till. Den plats som ni delar med er av er dörr till har inte rättigheter att ändra någon inställningar, de kan enbart dela ut nycklar eller inkludera denna dörr i sina befintliga nycklar.

För att dela med sig av en dörr behöver man ha rollen "Installer" på den plats som ska dela med sig av dörren. Läs mer om hur man Hantera administratörsrättigheter.

Exempel på en dörr som är delad med Parakey HQ

Steg 1
Logga in på My Parakey

Steg 2
Gå till sidan "Doors"

Steg 3
Leta upp den dörr ni vill dela med er av i listan och klicka på den

Steg 4
Klicka på "Share door"

Ange "Place ID" för den plats ni vill dela med er av eran dörr till. Om ni saknar deras Place ID behöver ni kontakta ansvariga för den plats eller [email protected] så hjälper vi er med detta.

Steg 5
Klart! Dörren är nu delad
Observera att ansvariga för platsen måste skapa upp en nyckel eller manuellt lägga till denna dörren i befintliga nycklar för att de ska få tillgång till dörren.

Sluta dela en dörr

När ni slutar dela en dörr så plockar vi bort dörren ur samtliga nycklar från den platsen. Ett mail går automatiskt ut till administratörer för den plats som ni slutar dela med för att informera om detta.

Steg 1
Logga in på My Parakey

Steg 2
Gå till sidan "Doors"

Steg 3
Leta upp den dörr ni vill dela med er av i listan och klicka på den

Steg 4
Under rubriken "Door is being shared with" ser du samtliga platser som dörren är delad med

Steg 5
Klicka på "Remove" bredvid namnet på den plats som du vill sluta dela med