Kul att ni är igång och ska börja använda Parakey! Att använda digitala nycklar är för många helt nytt och spännande. Som administratör är My Parakey den plats där du enkelt hantera vem som ska ha tillträde vart och när.

Kom igång med 6 enkla steg

Steg 1: Logga in till administrationsportalen

För att logga in surfar du in på https://my.parakey.co i din webbläsare, ange din mailadress samt det lösenordet du valde när du blev inbjuden. Lösenordet är det samma som du använder för att logga in i appen med.

Steg 2: Bjud in din första användare

Det kan till exempel vara när ert företag växer med ett nytt stjärnskott som behöver tillträde till fastigheten ni sitter i. Då delar ni enkelt ut en ny nyckel från portalen. (För- och efternamn är inte obligatoriskt att fylla i)

Steg 3: Bjud in många användare

Ibland behöver man lägga till flera användare samtidigt genom att t.ex. kopiera dessa från ett exceldokument eller importera via en csv-fil (kommaavgränsade-fil).

Steg 4: Lägg till en administratör

Behöver du hjälp att hantera din användare och gäster? Lägg då till en administratör till - Delad glädje är dubbel glädje!

Steg 5: Ta bort användare

Kanske har en anställd slutat och behöver plockas bort, ni kan då enkelt ta bort användaren och deras tillgång blockeras med en gång i appen.

Steg 6: Loggning och spårbarhet

Med Parakey sparas all aktivitet för att vid behov kunna gå tillbaka och kolla om något oönskat uppstått (givetvis fullt GDPR kompatibelt).

Portalens 5 delar

1. Startsidan (Dashboard)
    Du kan se hur många användare/nycklar och dörrar ni har samt de 5 senaste passageloggarna. Det finns även en snabbknapp för att enkelt skicka en nyckel till både befintliga eller nya användare genom att klicka på "Give access" i vänsterspalten.

2. Användarhantering (Users)
    Härifrån kan man enkelt importera många användare på en gång genom att klicka på "Invite new user". Här visas alla användare i en lista, ovanför listan finns det både sök och filtreringsmöjligheter för att enkelt hitta den användare ni söker. Scrollar man i listan fylls det automatiskt på med fler användare. Klicka på användaren för att se detaljer och vilka nycklar just den användaren har.

3. Nyckelhantering (Keys)
    Nycklar är en gruppering av dörrar och kan ha olika giltighetstider samt rättigheter. En nyckel kan också användas för att gruppera användare och enkelt ge och ta bort tillgång till gruppen på en gång. Klicka på nyckeln för att se detaljer samt vilka användare som har tillgång till just den nyckeln.

4. Dörrar (Doors)
    Här kan ni se vilka dörrar som finns på er plats, för att lägga till nya dörrar behöver ni kontakta Parakey eller er Parakey-anslutna installatör. Men ni kan här klicka på en dörr i listan och se vilka nycklar och användare som är kopplade till dörren.

5. Loggar (Logs)
    All passage och alla ändringar i Parakey loggas och ni kan här som Administratör se era passageloggar samt händelseloggar för just ert konto. Loggar är inte tillgängligt för begränsade administratörer (Limited Administrator) och rensas i enlighet med vår integritetspolicy.

Du kan också se och ändra din egen information om du klickar på ditt namn högst upp i högerhörnet. Det är även hör du loggar ut från portalen.

Administrera enkelt via mobilen

Att administrera Parakey går givetvis lika bra i mobilen, det är ju 2021 trots allt. Öppna portalen i mobilen eller surfplattan så kan ni sköta er nyckeladministration var ni än befinner er.

Alla funktioner som är tillgängliga på webben är också tillgängliga på mobilen. Surfa in på https://my.parakey.co och logga in så kommer ni igång.