För att kunna logga in i Parakey-appen måste du ha blivit inbjuden till en plats där Parakey används. Du kan inte själv skapa ett konto, vänd dig istället till ansvariga för platsen och be dem bjuda in dig.

När du har blivit inbjuden kan du logga in med ditt Parakey-konto.

Om du inte fått något inbjudningsmail

1. Kontrollera att mailet inte hamnat i din skräpkorg av misstag.

2. Vänta några minuter. Om du precis har blivit inbjuden kan du behöva vänta en liten stund, ibland kan det ta några minuter innan mailet kommer fram.

Om du fortfarande inte hittar din inbjudan

1. Ladda ner Parakey-appen från din app store

2. Starta Parakey-appen

3. Tryck på Glömt lösenord? och ange din e-postadress

Du kommer nu få ett mail med instruktioner för hur du väljer ett lösenord och kommer igång med Parakey. Har du fortfarande inte fått ett mail efter några minuter så kan du följa samma steg igen, då skickas en enklare textversion av mailet istället.

Mailet säger att mitt konto inte finns?

Då behöver du kontakta ansvariga på platsen där du vill kunna låsa upp med mobilen.

1. Be dem kontrollera att de angivit rätt e-postadress. Ibland går det snabbt när man bjuder in någon och en bokstav kan enkelt missas.

2. Be dem skicka en ny inbjudan. De kan även skicka ut en ny inbjudan via administrationsportalen, utifall att det blivit något tillfälligt fel vid första utskicket.

Av integritet- och säkerhetsskäl kan vi på Parakey tyvärr inte skicka ut någon inbjudan från vår support, kontakta därför ansvariga för platsen direkt.