Det finns tre vanliga anledningar till varför man inte kan låsa upp dörren.

1. Man hittar inga dörrar i närheten

2. Man hittar en dörr men får ett fel när man försöker låsa upp

3. Appen säger att det går bra men man kommer inte in ändå.
    Om appen rapporterar att det gått bra så har anslutningen lyckats och det kan vara något underliggande fel på låset som gör att det inte går att öppna. Vänd dig då alltid till ansvariga på den plats där du vill komma in så kan de hjälpa dig vidare.

Felsökning

1. Gå till Plats-vyn och säkerställ att du har åtkomst till dörren i Parakey-appen
    - Säkerställ att du har åtkomst till den dörr du försöker låsa upp listan i på platsvyn i Parakey-appen.
    - Även om du haft åtkomst tidigare kan den har slutat gälla eller blivit borttagen av en administratör för den platsen där du vill komma in.
    - Kontakta då alltid ansvariga för din plats eller den som bjöd in dig för att få snabbat hjälp då det är de enda som kan skicka ut en giltig nyckel igen.

2. Ta dig närmare dörren/grinden
    - Parakey-appen använder Bluetooth för att ansluta och låsa upp en dörr eller grind. Därför kan olika telefoner fungera olika bra och ibland händer det att något blockerar signalen.
    - Prova därför att ta dig närmare, sitter du i en bil, gå ur bilen och gå fram till grinden.
    - Om det fungerar bättre när du går närmare men inte därifrån du normalt brukar kunna låsa upp så hör gärna av dig till din hyresvärd eller till oss så kan vi se över placeringen av Parakey-mottagaren.

3. Säkerställ att batterisparläge inte är påslaget
    - Vissa telefoner gör så att Bluetooth inte fungerar lika bra när batterisparläge är aktivt. Prova att slå av detta och försök igen.

4. Gå online och uppdatera dina nycklar i Parakey-appen
    - Säkerställ att din åtkomst är aktuell genom att gå in under fliken "Platser" och trycker på "Uppdatera" (högst upp i högra hörnet) vilket laddar ner alla nycklar på nytt.
    - Om du är ansluten till WIFI se till att du har tillräckligt stark WIFI-signal eller koppla ifrån WIFI och använd mobildata för att uppdatera

5. Se till att Bluetooth är aktiverat (Läs varför vi kräver blåtand)
    - Om du precis slagit på Bluetooth kan det ibland krävas att du väntar en stud för att den ska fungera till 100%.
    - I vissa fall kan Bluetooth sluta svara och det krävs då att man stänger av och sätter på Bluetooth igen

6. Starta om din mobiltelefon
    - Om det fortfarande inte fungerar för dig så kan det i vissa sällsynta fall krävas att man startar om telefonen.

Har du provat alla stegen ovan och det fortfarande inte fungerar så kontakta oss på [email protected] så hjälper vi dig.