Välkommen till Parakey! Kul att du är intresserad av att komma igång och har blivit inbjuden till en Parakey-uppkopplad plats. För att låsa upp dörrar med Parakey behöver du ladda ner Parakey-appen. I den samlas dina mobila nycklar och du använder den för att låsa upp dörren. Parakey-appen finns tillgänglig till både Android och iOS.

Logga in automatiskt

Vi rekommenderar att du installerar appen så snart du blivit inbjuden att använda Parakey. Då är du redan inloggad och kan låsa upp direkt när du kommer fram till dörren.

1. Öppna inbjudningsmailet i din mobil

2. Klicka på den blå knappen i mailet

Du kommer då till rätt app-butik där du kan ladda ner appen och vi loggar in dig automatiskt när du startar appen första gången.

Alternativ 2: Logga in med engångskod

Om du inte har möjlighet att öppna inbjudningsmailet i din mobil kan du också alltid installera appen genom att söka efter "Parakey" i App Store eller Google Play.

Använd sedan den 4 tecken långa engångskoden som finns lite längre ner i inbjudningsmailet för att logga första gången:

1. Öppna inbjudningsmailet från Parakey

2. Kopiera eller skriv ner den 4 tecken långa koden

3. Starta Parakey-appen

4. Fyll i din e-postadress och den 4 tecken långa koden

I Parakey använder vi din e-postadress som ditt användarnamn och du får själv välja ett lösenord på minst 6 tecken. Ditt konto är personligt och får inte delas med andra personer. Är ni fler som vill ha tillgång får ni be den som är ansvarig skicka en inbjudan till varje enskild person. Om du loggar in på en ny telefon kommer ditt konto automatiskt loggas ut från andra telefoner du använt det på.

Öppna din första dörr

Perfekt! Nu är du snart inne. Dörrar i din närhet visas automatiskt i en lista och det är bara för dig att välja vilken du ska låsa upp genom att klicka på dörrens namn.

Har du inte fått något mail?

Kontrollera din skräppost för att säkerställa att mailet inte hamnat där av misstag.

Jag fick ingen engångskod?

Om du ser **** istället för en kod så är det för att du redan har ett Parakey-konto kopplat till din e-postadress. Du loggar då istället in med det lösenord som du själv valde första gången du installerade appen. Om du inte kommer ihåg ditt lösenord så kan du få instruktioner på hur du väljer ett nytt lösenord här.

Hur skapar jag ett Parakey-konto?

Du kan inte skapa ett konto själv utan du måste bli inbjuden av ansvariga på en Parakey-uppkopplad plats. Läs mer här.