För att få en så bra installation som möjligt så finns det vissa riktningar som kontrollenheten har bättre räckvidd i på grund av att den inte har helt uniform utsändning.

Det finns tre riktningar som har lite bättre signalstyrka än de andra tre. Det är uppåt i bilden, åt vänster i bilden och ut mot kameran. Därför bör enheten riktas så att man får någon av dessa tre riktningar mot det hållet som är vanligast att man öppnar ifrån.