Parakey använder sig av Bluetooth 4.0 (BLE) och är kompatibel med smartphones som använder sig av iOS 9, Android 5.0 (Lollipop) eller senare. För Android-telefoner rekommenderas Android 6.0 eller senare för en så bra upplevelse som möjligt.

iOS version

iOS 9

Android version

Android 5.0 (Lollipop)

Vad gör jag om jag inte har en smartphone?

Parakey är ett smartphonebaserat passersystem och kräver därför en smartphone för att få tillgång till appen. Du kan även använda iPad eller Android tablets för att låsa upp dörren om du skulle ha tillgång till en sådan.

Det är också bra att känna till att dina mobila nycklar inte är knutna till just en mobiltelefon utan du kan låna en mobil från en kompis eller kollega och på så sätt få tag i dina nycklar och genomföra en öppning och sedan logga ut igen.

Vissa platser har även tillgång till andra system parallellt med Parakey, vi rekommenderar därför alltid att ni kontaktar de som är ansvariga för platsen för fler frågor om vad ni gör ifall ni inte har en smartphone.

Beta av iOS eller Android

Vi rekommenderar att ni undviker att installera Beta/förhandsreleser av iOS eller Android. Dessa versioner är fortfarande under utveckling och kan innehålla buggar eller problem som är utanför vår kontroll. Vi kan därför inte garantera att Parakey-appen fungerar som den ska.

Information för Huawei-telefoner

På grund av begränsningar mellan USA och Huawei så är det inte möjligt att ladda ner appar från Google Play för vissa Huawei-telefoner. Läs mer här