I Android 6-11 krävs platstjänster för att kunna söka och ansluta via Bluetooth. Parakey använder inte GPS och sparar inte ner användarens position. Men på grund av denna begränsning i Android så krävs det att platstjänster är påslaget för att du ska kunna låsa upp med Parakey.

Platstjänster finns både globalt för telefonen samt specifikt för Parakey-appen. Båda måste vara påslagna för att Parakey ska fungera korrekt.

Android 12 behöver istället kunna ansluta till enheter i närheten. Se nedan avsnitt om hur du godkänner det.

Tänk på att exakt utseende och texter varierar beroende på tillverkare.

Android 6-11

Godkänn platstjänster för Parakey-appen

1. Starta Parakey-appen.

2. Om platstjänster inte tillåts för Parakey-appen visas en ruta där du kan godkänna platstjänster.

Om det inte fungerar kan du följa stegen i denna video för att slå på platstjänster för Parakey-appen.

Godkänn platstjänster i Android

1. Starta Parakey-appen.

2. Om platstjänster inte är aktiverat visas nedan meddelande (se telefonen till vänster), klicka på Apply Changes.

3. Klicka på Ok för att godkänna.

4. Klicka på “Hitta dörrar”-knappen för att söka efter dörrar.

Om det fortfarande inte fungerar, följ stegen i denna video för att slå på platstjänster.

Felsökning

• Om platstjänster är aktivt men det fortfarande inte fungerar, testa att starta om din mobiltelefon..

• Om du har en senare Huawei-telefon (P40 eller nyare) så finns inte Google Location Services i din telefon. Du behöver då ladda ner en anpassad APK för din telefon.

Android 12

1. Öppna Parakey-appen.

2. Om Parakey inte har tillgång till enheter i närheten (Nearby devices) visas nedan meddelande. Klicka på Allow för att godkänna.