Behörigheter i Android

Parakey-appen behöver tillgång till enheter i närheten eller plats.

Cecilia Rubinstein avatar
Skrivet av Cecilia Rubinstein
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

För Android 12 och framåt krävs åtkomst till enheter i närheten för att söka efter och låsa upp lås via Bluetooth. För Android 6-11 krävs istället att Parakey-appen har åtkomst till plats för att kunna låsa upp. Plats måste även vara påslaget i Android för att Parakey ska fungera korrekt. Parakey använder inte GPS och sparar inte ner användarens position.

Tänk på att exakt utseende och texter varierar beroende på tillverkare.

Android 12 och framåt

Tillåt åtkomst till enheter i närheten

1. Öppna Parakey-appen.

2. Om Parakey inte har åtkomst till enheter i närheten (nearby devices) visas nedan meddelande. Klicka på Tillåt.

Om det inte fungerar kan du följa stegen i denna video för att tillåta att Parakey hittar och ansluter till enheter i närheten.

Android 6-11

Tillåt åtkomst till plats för Parakey-appen

1. Starta Parakey-appen.

2. Om plats inte tillåts för Parakey-appen visas en ruta där du kan tillåta det.

Om det inte fungerar kan du följa stegen i denna video för att tillåta plats för Parakey-appen.

Slå på plats i Android

1. Starta Parakey-appen.

2. Om plats inte är påslaget visas nedan meddelande (se bild till vänster), klicka på Slå på.

3. Klicka sedan på OK för att slå på plats.

Om det fortfarande inte fungerar, följ stegen i denna video för att slå på plats.

Felsökning

• Om åtkomst till enheter i närheten / plats tillåts för Parakey-appen och plats är påslaget i Android men det fortfarande inte fungerar, testa att starta om din mobiltelefon.

• Om du har en senare Huawei-telefon (P40 eller nyare) så finns inte Google Location Services i din telefon. Du behöver då ladda ner Parakey-appen från Huawei App Gallery.