Sedan Android 10 krävs platstjänster för att kunna söka och ansluta via BLE. Parakey använder inte GPS och sparar inte ner användarens position. Men på grund av denna begränsning i Android så krävs det att platstjänster är påslaget för att du ska kunna låsa upp med Parakey.

Platstjänster finns både globalt för telefonen samt specifikt för Parakey-appen. Båda måste vara påslagna för att Parakey ska fungera korrekt.

Tänk på att exakt utseende och texter varierar beroende på tillverkare.

Godkänn platstjänster för Parakey-appen

• Starta Parakey-appen

• Om platstjänster inte tillåts för Parakey-appen visas en ruta där du kan godkänna platstjänster

Om det inte fungerar kan du följa stegen i denna video för att slå på platstjänster för Parakey-appen.

Godkänn platstjänster i Android

• Starta Parakey-appen

• Om platstjänster inte är aktiverat visas följande meddelande, klicka på “Apply Changes”

• Klicka på “Ok” i fönstret som visas

• Klicka på “Hitta dörrar”-knappen för att söka efter dörrar

Om det fortfarande inte fungerar, följ stegen i denna video för att slå på platstjänster.

Felsökning

• Om platstjänster är aktivt men det fortfarande inte fungerar, testa att starta om din mobiltelefon.

• Om du har en senare Huawei-telefon (P40 eller nyare) så finns inte Google Location Services i din telefon. Du behöver då ladda ner en anpassad APK för er telefon. Läs mer här om hur du går tillväga.