När du startar appen letar den upp dörrar i närheten och visar upp dem. Där står det vad dörren heter (till exempel "Kontor" eller kanske "Garageport"). Du låser upp en dörr genom att klicka på dess namn.

När du klickar på dörrnamnet påbörjar appen en öppning och när du ser den gröna ikonen är dörren upplåst och det är fritt fram att öppna dörren och lägga ner appen.

Skulle öppningen misslyckas visas en gul ikon. När det inträffar kan man ställa sig närmare dörren och klicka på dörrnamnet när det blir tillgänglig för att försöka igen.

Hittar du inte din dörr?

Ställ dig närmare dörren och klicka sedan på knappen med pilen nere till höger för att leta reda på dörrar igen.

Lås upp med NFC

Med våra NFC-klistermärken kan du låsa upp dörren utan att gå in i Parakey-appen. Om du inte ser något NFC-klistermärke vid er dörr så vänd dig först till ansvariga på din plats för mer information.

Att låsa upp med NFC skiljer sig mellan iPhone och Android, se respektive artikel för mer information