Genom ett litet NFC-klistermärke som sitter bredvid dörren räcker det med att du lägger din mobiltelefon mot klistermärket för att starta Parakey-appen och låsa upp rätt dörr.

Så här går du tillväga

Steg för steg

Säkerställ först att din telefon har stöd för NFC och att det är aktiverat. Du kan kontrollera detta om du startar appen och går till fliken Inställningar.

1. Se till att din telefon är i upplåst läge
  2. Blippa telefonen mot Parakey-klistermärket i närheten av dörren
    Om man inte vet hur man blippar med just sin telefon kan man ta reda på det genom att prova att föra telefonen upp och ner längs klistermärket som ett sätt att hitta rätt ställe. För vissa telefoner är det området runt kameran man ska hålla mot klistermärket. För andra kan det vara mitt på baksidan.
  3. Dörröppningen påbörjas automatiskt

Hur får vi NFC-klistermärken till vår plats?

Om du inte ser något NFC-klistermärke vid er dörr så vänd dig först till ansvariga på din plats för mer information.

Har du en iPhone?
Det skiljer sig mellan iPhone och Android-telefoner. Läs mer om hur det fungerar med iPhone.