PDL - Felsökning

Få hjälp i denna steg för steg guide om du upplever att Parakey PDL inte fungerar som det ska.

Jonas Arvidsson avatar
Skrivet av Jonas Arvidsson
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Klicka på någon av de vanligast förekommande felen nedan för att läsa vidare 👇

Parakey PDL-låset visas inte i appen

Följ stegen i turordning då varje enskilt steg kan vara lösningen på problemet som du upplever;

1. Säkerställ att du ha behörighet till låset, dvs att du har en nyckel till låset annars visas inte låset i Parakey-appen.

2. För handtaget upp eller ner 15 gånger inom tidsspannet 8-15 sekunder för att starta om låset, var noga med att handtaget når horisontellt läge däremellan.

3. Ta ur batteriet och låt det vara ur i över 10 sekunder, montera tillbaka batteriet.

4. Löses inte ditt problem med ovanstående steg så ber vi dig kontakta Parakeys support via [email protected] alternativt chatten vars ikon du bör se nere i högra hörnet.

Appen visar att Parakey PDL-låset är upplåset men det förblir låst

Vanligaste orsaken till att appen visar upplåst men att det fortfarande är låst beror på att hakregeln (se nedanstående bild) inte helt utfälld. Anledning kan vara att en dörr är sned eller att hakregeln tar emot slutblecket.

Börja med att "trycka till" dörren och sedan följa stegen i turordning för felsökning;

1. Uppdatera låsets mjukvara, följ denna länk om hur, för att säkerställa att låset har den senaste versionen och därmed funktionen "Tvingad upplåsning";

1. Funktionen "Tvingad upplåsning" aktiveras automatiskt om du försöker låsa upp en och samma dörr två gånger inom loppet av 30 sekunder, såvida första försöket ej lyckades.

2. Behöver du nyttja "Tvingad upplåsning" löpande för att öppna dörren?

1. Åtgärd; Kontakta installatörsfirman som genomförde installationen och be dem undersöka om hakregeln ligger emot slutbleck eller dörrkarm för att i sådana fall korrigera installationen.

2. Löses inte ditt problem med ovanstående steg så ber vi dig kontakta Parakeys support via [email protected] alternativt chatten vars ikon du bör se nere i högra hörnet.

Kan ej låsa / Handtaget "kopplas" inte ur när man låser

Följ stegen i turordning för att kalibrera om låset;

1. Säkerställ att låset kalibreras (även kallat initieras) på nytt

1. Har låset redan senaste uppdateringen?

1. Ställ upp dörren på glänt, fäll in hakregeln, dvs lås upp låset.

2. Skruva upp batteriluckan, ta ur batteriet, låt det vara ur i 20 sekunder.

3. För in batteri, tryck och håll in den röda knappen samtidigt som batteriluckan skruvas tillbaka. I samband kommer motorn i låskistan surra till.

4. Färdigt!

2. Löses inte ditt problem med ovanstående steg så ber vi dig kontakta Parakeys support via [email protected] alternativt chatten vars ikon du bör se nere i högra hörnet.

Övriga problem eller frågor

Kontakta Parakeys support via [email protected] alternativt chatten vars ikon du bör se nere i högra hörnet så hjälper vi dig! 😊