Genom att uppdatera mjukvaran i Parakey PDL säkerställer du att de senaste funktionerna och förbättringarna kan användas. Uppdateringen sker trådlöst via Parakey-appen.

Krav för att kunna uppdatera

1. En iPhone (Android lanseras inom kort) med den senaste versionen av Parakey-appen.

2. Internetanslutning.

3. Vara Administratör eller Installatör för platsen där Parakey PDL är installerat.

4. Ha en giltig mobil nyckel för att kunna låsa upp dörren.

Så uppdaterar du Parakey PDL

1. Börja med att öppna dörren och ha den på glänt under hela uppdateringen.

2. Öppna Parakey-appen, stå inom 3 meter från låset och tryck på "i":et

3. Tryck på "Uppdatera firmware".

4. Om det finns en uppdatering till låset kommer följande vy att visas. Tryck på "Installera".

5. Uppdateringen tar mellan 1-2 minuter beroende på modell av mobiltelefon. Viktigt är att du står inom 3 meter från dörren samt att du inte lämnar appen eller släcker skärmen under uppdateringen.

6. Nu är den nya mjukvaran överförd! Tryck på "Stäng" och vänta ytterligare 30 sekunder tills låset slutför uppdateringen och startar om sig.

7. Ha fortsatt dörren på glänt, lyft handtaget efter att du väntat 30 sekunder för att fälla ut hakreglen.

8. Genomför en öppning för att verifiera att låset fungerar som det ska. Färdigt!

Upplever du problem efter uppdateringen?

Om du upplever problem efter att du har uppdatera låset så kan du göra en omstart på följande vis:

1. Skruva loss batteriluckan (ovanför den röda knappen), låt batteriet sitta kvar.

2. Vänta minst 10 sekunder.

3. Skruva tillbaka batteriluckan samtidigt som du håller den röda knappen intryckt. Du ska inom några sekunder höra att motorn i låset surrar.

Upplever du fortsatt problem efter omstart av batteriet? - Kontakt Parakey via chatten eller via Parakeys hemsida.