Parakey-appen
Så använder du Appen
Håll upplåst (Ställ upp en dörr, port eller liknande)

Så här gör du som användare för att låta en dörr, port eller liknande stå upplåst till ett specifikt klockslag.

Hanna Magnusson avatar
Skrivet av Hanna Magnusson
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Funktionen Håll upplåst låter det stå upplåst längre än vid en vanlig upplåsning. Detta kan vara användbart ifall man ska gå in och ut ofta under en kort tidsperiod.

❗ För att använda funktionen krävs det att nyckeln du har tillåter att hålla lås upplåsta. Så aktiverar du som administratör funktionen på nyckeln.

Hur låter jag ett lås stå upplåst?

1. Tryck på de tre prickarna till höger om namnet på det lås du vill hålla upplåst.

2. Tryck på Håll upplåst.

3. Ange till vilket klockslag du vill att det ska vara upplåst och klicka på Lås upp.

💡 Om nyckeln till låset har en tidsbegränsning kan du endast hålla det upplåst inom nyckelns giltighetstid.

Hur låser jag igen?

Följ samma steg som ovan, men istället för att trycka på Lås upp trycker du på Lås.

Hur vet jag vilka lås som kan hållas upplåsta?

Om du inte ser Håll upplåst när du tryckt på de tre prickarna vid ett lås så kan det inte hållas upplåst.