PDL - Batteristatus

I Parakey Webbportal kan du se batterinivåer samt när det är dags för batteribyte i PDL. Även appen varnar för väldigt låg batterinivå.

Jonas Arvidsson avatar
Skrivet av Jonas Arvidsson
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

❗️Batteristatus för Parakey PDL är en funktion i "Beta", dvs en funktion som är under och kräver fortsatt utveckling men som är tillgänglig att nyttja under utvecklingstiden.❗️

Batteristatusen har fyra olika nivåer; High, Medium, Low och Very Low. När batterinivån når Low rekommenderas inköp av nya batterier för att genomföra ett batteribyte inom kort alternativt när nivån når Very Low.

Batteriets status uppdateras i samband med att en öppning sker, därav kan status för Parakey PDL:er som inte låsts upp på några månader vara mindre tillförlitlig.

Batteristatus via Dashboard

Parakey PDL:er som närmar sig eller är i behov av ett batteribyte notifieras i webbportalen för användare med rollen Owner, Administrator eller Installer.

Batteristatus via Doors

Under Doors finns möjligheten att övervaka samtliga Parakey PDL:ers batterinivåer i en dedikerad kolumn. Ser du inte kolumnen kan du klicka på kugghjulet för att välja att visa den i översikten.

Batteristatus i appen

I Lås upp-vyn notifieras alla användare vid dörrens namn när batterinivån är Very Low och ombeds vid upplåsning kontakta ansvariga på platsen för batteribyte.

❗️Om batterinivån skulle bli så låg att en upplåsning inte kan genomföras meddelas även detta i appen.

Vanliga frågor och svar

1. Hur beställer jag nya batterier?
    Följ denna länk för att beställa nya batterier.

2. Vi har precis installerat Parakey PDL och batterinivån visar "Low" / "Very Low".
    Ibland kan nya lithiumbatterier behöver "motioneras" under första tiden de används, därav kan batterinivån bli missvisande. Genom att använda och låsa upp Parakey PDL via appen "motioneras" batteriet allteftersom. Vi arbetar på en lösning för att batterinivån inte riskerar bli missvisande vid de första användningstillfällena.