Genom att uppdatera mjukvaran i Parakey PDL säkerställer du att de senaste funktionerna och förbättringarna kan användas. Uppdateringen sker trådlöst via Parakey-appen.

Krav för att kunna uppdatera

1. En iPhone eller Android-telefon med den senaste versionen av Parakey-appen.

2. Internetanslutning.

3. Vara Administratör eller Installatör för platsen där Parakey PDL är installerad.

4. Ha en giltig mobil nyckel för att kunna låsa upp dörren.

Så uppdaterar du Parakey PDL

1. Börja med att öppna dörren och ha den på glänt under hela uppdateringen.

2. Öppna Parakey-appen, stå inom 3 meter från låset och tryck på "i":et.

3. Tryck på Uppdatera mjukvara.

4. Om det finns en uppdatering till låset kommer följande vy att visas. Tryck på Installera.

5. Uppdateringen tar mellan 1-2 minuter beroende på modell av mobiltelefon. Viktigt är att du står inom 3 meter från dörren samt att du inte lämnar appen eller släcker skärmen under uppdateringen.

6. Nu är den nya mjukvaran överförd! Tryck på Klar och vänta ytterligare 30 sekunder tills låset slutför uppdateringen och startar om sig.

7. Nu är det dags att kalibrera låset. Klicka på “i”-et igen och sedan på Kalibrera lås.

8. Klicka på Kalibrera och sedan på Klar när kalibreringen är genomförd.

9. Ha fortsatt dörren på glänt, lyft handtaget för att fälla ut hakreglen.

10. Genomför en öppning för att verifiera att låset fungerar som det ska. Färdigt!

Upplever du problem efter uppdateringen?

Om du upplever problem efter att du har uppdatera låset så kan du göra en omstart på följande vis:

1. Skruva loss batteriluckan (ovanför den röda knappen), låt batteriet sitta kvar.

2. Vänta minst 10 sekunder.

3. Skruva tillbaka batteriluckan samtidigt som du håller den röda knappen intryckt. Du ska inom några sekunder höra att motorn i låset surrar.

Upplever du fortsatt problem efter omstart av batteriet? - Kontakt Parakey via chatten eller via Parakeys hemsida.