Användare har glömt sitt lösenord
Om en användare glömt sitt lösenord behöver hen välja ett nytt. Det görs enklast genom att klicka på “Problem att logga in?” i appen.
Denice Wijk avatar
Skrivet av Denice Wijk
Uppdaterades för mer än en vecka sedan

❗️ Denna artikel avser Beta-versionen av Parakey Next Gen Portal som du når genom att klicka på Try Parakey Beta längst upp till höger i portalen. Vi rekommenderar att du hanterar användare där.

Parakey har inte möjlighet att se vad användare har valt för lösenord. Om en användare glömt sitt lösenord behöver hen återställa sitt lösenord genom att följa stegen i artikeln “Jag har glömt mitt lösenord” (länk). Användaren får då ett mejl med instruktioner för hur hen väljer ett nytt lösenord.

Som administratör kan du hjälpa användaren genom att begära en lösenordsåterställning via webbportalen. Användaren får då ovan nämnda mejl.

1. Gå till Users och klicka på användaren.

2. Klicka sedan på Send “Reset password” email.