Integrationer
Ange vilka nycklar integrationer har åtkomst att hantera

Integrationer har endast rätt att hantera nycklar som tillåter användning via API. Så här aktiverar du att en nyckel kan användas via API.

Emil Janitzek avatar
Skrivet av Emil Janitzek
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Vi rekommenderar alltid att skapa separata nycklar för integrationer (både partnerintegrationer och egna integrationer). Detta för att inte blanda ihop användare som hanteras via integration och de som bjuds in manuellt via webbportalen.

❗️ Tillåt enbart användning via API för de nycklar som ska användas av integrationen. Som standard har en integration inte tillgång till några nycklar alls.

Tillåt API integration för en nyckel

1. Skapa en ny nyckel eller tryck på en befintlig nyckel som ska kunna hanteras av en integration.

2. Under Inställningar, vid Rättigheter, tryck på Redigera.

3. Aktivera Tillåt användning via API.

4. Tryck på Spara.

5. Sektionen API visas i detaljvyn för nyckeln, med mer information.

👉 I vissa fall kan du bli ombedd av systemet du vill koppla samman med Parakey att ange ett Alias ID (t ex ett rums-ID, objekt-ID eller en fastighetsbeteckning som de tillhandahåller), fyll då i det i fältet Alias ID.

❗️Tänk på att du måste välja denna nyckel eller ange dess Access ID i systemet som du vill koppla samman med Parakey.

Visa vilka nycklar som tillåter API-integration i nyckeltabellen

Du kan välja att visa kolumnen API Integration i nyckelöversikten för att enkelt se vilka av era nycklar som tillåter användning via API.

1. Tryck på ikonen till höger om kolumnrubrikerna.

2. Bocka för API Integration.

3. Översikten uppdateras automatiskt.