Generellt
Utbyte av installerad hårdvara

Nyttja funktionen "Byt enhet" för att snabbt och enkelt byta ut en felande Parakey-enhet.

Hanna Dahlström Språng avatar
Skrivet av Hanna Dahlström Språng
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Funktionen Byt enhet används när en redan installerad Parakey-enhet behöver bytas ut. Genom att nyttja funktionen så slipper en ta bort och addera låset på nytt i mobila nycklar vilket säkerställer att alla användare som ska ha tillgång till låset fortsatt har det även när hårdvaran bytts ut mot en ny.

Så nyttjar du funktionen

❗️Säkerställ att du har rollen Installatör på den plats där utbytet ska ske.

1. Gå till Lås och tryck på låset där Parakey-enheten ska bytas ut.

2. Tryck på Alternativ och sedan på Byt ut enheten.

3. Skriv in den nya Parakey-enhetens installationskod (koden finner du på kretskortet) och klicka på Spara.

4. Nu är hårdvaran utbytt i systemet och redo att används.

💡 Om det sitter en Parakey NFC-sticker vid dörren behöver den inte bytas ut utan programmeras automatiskt om till den nya hårdvaran.