Parakey kan kontrollera både dag- och nattlås. Dessa kommer att öppnas och stängas samtidigt och går i dagsläget inte att separera för att styra enskilt från Parakeys kontrollenhet. Vanligtvis görs installationen mot exempelvis ett kontor på följande vis som har dag- och nattlås kombinerat med ett larm:

1. Både dag- och nattlås kopplas in till Parakey kontrollenhet.

2. Nattlåset kopplas även in till larmet som då håller nattlåset öppet så länge det är avlarmat.

Med andra ord kommer Parakey endast att kontrollera nattlåset när det är pålarmat för att sedan endast styra daglåset när det är avlarmat. Vilket medför att en separation av låset är möjligt när det även finns ett larm.