Varje plats har en användare som är ägare, ägaren kan aldrig blir borttagen och har slutgiltig ansvar över platsen och dess administratörer. När platsen skapas väljs en ägare ut och det är upp till denna ägare att föra över ägarskapet om det inte är denna person som ska vara ansvarig.

Så här gör man för att byta ägare

Det är enbart den nuvarande ägaren som kan föra över ägarskapet till någon annan. Så om du inte är ägare behöver du kontakta den nuvarande ägaren och be dem genomföra följande steg. Om ni inte kan få tag i ägare kan ni som sista utväg kontakta oss så kan vi hjälpa er att få tillgång till ert konto.

Steg 1
Logga in på My Parakey.

Steg 2
Om ni har tillgång till flera platser, välj först den plats ni vill byta ägare på genom att klicka på namnet i listan.

Steg 3
Klicka på länken "Users" i huvudmenyn.

Steg 4
Välj den användare som ska ta över ägandeskapet.

• Om personen ni vill föra över ägandeskapet redan är medlem i platsen så leta upp denna medlem i listan och klicka på dem.

• Om personen inte är medlem klicka på "Invite new user" för att bjuda in dem och markera sedan dem i listan.

Steg 5
Klicka på raden "Roles" för att expandera användares roller

Steg 6
Klicka på knappen "Transfer ownership"
Knappen syns enbart om du är ägare, ser du den inte betyder det att du inte är ägare och behöver kontakta den nuvarande ägaren och be dem överföra ägarskapet istället.

Steg 7
Bekräfta att ni har valt rätt användare i fönstret som visas och klicka på "Transfer ownership" igen.