Vill du bjuda in flera användare på en gång eller importera från Excel eller annat passersystem så kan du enkelt göra det genom portalen. För tillfället är det begränsat till 500 användare åt gången, vill du importera fler än så vänligen kontakta oss på [email protected] så hjälper vi dig.

1. Gå till fliken "Users"

2. Klicka på knappen "Invite new users"

3. Här kan du antingen välja att klistra in eller skriva e-postadresserna till dina användare i textrutan eller ladda upp en CSV-fil. En e-postadress på varje rad. Du kan även ange för- och efternamn till varje användare genom att skriva det på samma rad med ett kommatecken i mellan. t.ex. "Emil, Janitzek, [email protected]"

4. Tryck på "Next" när du angivit alla e-postadresser.

5. Vi kommer nu analysera de e-postadresser du angivit och se om vi hittade några som var felaktiga. Du kommer i så fall se dessa överst i listan och kan välja att gå tillbaka och fixa till dessa innan du fortsätter.

6. Du kan även välja att ge en tagg till alla användare som du importerar här.

7. Klicka på "Send invitations". När det är klart kan du härifrån enkelt skicka ut en nyckel till alla dina nya användare genom att klicka på "Give access by send keys to your new users"-knappen.

Viktigt!

Då måste ge dina användare en nyckel också, att bara bjuda in dem ger dem tillgång till appen men de kan inte låsa upp någon dörr.

Import från Excel

För att kunna importera från Excel måste du spara ditt dokument som en CSV. En CSV-fil är en fil där varje kolumn är separerad med ett kommatecken. För att göra detta så öppnar du din fil i Excel och väljer sedan "Spara som" ("Save as"). I rutan "Filformat" ("File Format") väljer du "CSV (kommaavgränsad)" ("Comma separated values (.csv)". Klicka på "Spara" ("Save").

Vad händer om vissa användare i dokumentet redan är inlagda?

Det skapas bara ett konto för varje unik e-postadress, om du importerar en e-postadress som redan ligger med så skapar vi ingen ny användare. Men du kommer heller inte få något fel så om du vill vara säker på att alla användare är med så kan du enkelt bjuda in dem igen så läggs bara de som är nya till.