Genom ett litet klistermärke som sitter bredvid dörren med NFC-teknik i räcker det att du lägger din mobiltelefon mot klistermärket för att starta Parakey-appen och låsa upp rätt dörr.

Så här går du tillväga

För att kunna använda denna nya funktion behöver du en telefon med stöd för NFC. NFC lanserades med iPhone 7 men förbättrades avsevärt i iPhone XS och högre. En stor förbättring introducerades även med iOS 13. Så vi rekommenderar alla som vill använda NFC-klistermärken att uppdatera till iOS 13.

iPhone XS (och högre) med iOS 13

Steg för steg

Steg 1 - Se till att telefonen är i upplåst läge

Steg 2 - För telefonen mot Parakey-klistermärket i närheten av dörren

Steg 3 - En notis visas på skärmen

Steg 4 - Klicka på notisen för att påbörja dörröppningen

Från iPhone 7

Steg för steg

Steg 1 - Lås upp telefonen och starta Parakey-appen

Steg 2 - Tryck på knappen med texten "NFC" under sig nere i högra hörnet

Steg 3 - Lägg telefonen mot Parakey-klistermärket i närheten av dörren

Steg 4 - Dörröppningen påbörja automatiskt

Äldre iPhone modeller

Dessa har tyvärr inte stöd för NFC och går därför dessvärre inte att använda. Ni kan alltid låsa upp genom Parakey-appen som vanligt.

Jag kan inte se NFC-knappen i min app?

Kontakta ansvariga för just din plats för att få reda på när ni kan få möjlighet att prova NFC-öppningen.

Hur får vi NFC-klistermärken till vår plats?

Om du inte ser något NFC-klistermärke vid er dörr så vänd dig först till ansvariga på din plats för mer information.

Har du en Android?
Det skiljer sig mellan iPhone och Android-telefoner. Klicka här för att läsa mer om hur det fungerar med Android.