Licenser
Vad är en aktiv licens?

För att använda webbportalen behövs en aktiv licens som avgör vilka funktioner ni har tillgång till och hur många användare ni kan ha.

Emil Janitzek avatar
Skrivet av Emil Janitzek
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Varför får jag en varning?

• Det finns ingen aktiv licens. Om du får en varning som säger "Det finns ingen aktiv licens. Det går endast att bjuda in ett begränsat antal användare tills ni har en aktiv licens" så betyder det att er plats antingen saknar en licens eller att er licens har gått ut. Vänligen kontakta Parakey på [email protected]

• Licensen behöver aktiveras. Om du får en varning som säger "För att fortsätta måste ni aktivera licensen" så betyder det att det finns en licens för platsen men att den har inte börjat gälla ännu. Du som har rollen Ägare eller Administratör behöver då aktivera er licens.

👉 Hur aktiverar jag vår licens?

• Licensen är överskriden. Om du får en varning som säger “Ni har överskridit begränsning för…” så innebär det att licensen överskridits t ex gällande antal användare.

👉 Hur många användare kan vi ha?

Vad händer om jag inte har en aktiv licens?

Om ni inte har en aktiv licens kan ni inte använda webbportalen fullt ut. Då går det inte att:

• Bjuda in nya användare

• Skicka ut nycklar

• Redigera egen användarinformation

• Ändra användares roll

• Skapa eller redigera nycklar

• Lägga till eller redigera lås

Vissa åtgärder kan utföras även utan en aktiv licens. Det går alltid att:

• Ta bort nycklar från användare

• Ta bort användare

• Ta bort ett lås